Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tovább, tovább, tovább! Hovatovább?

2017. november 27.

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban 2017. november 23-án megtartott egész napos rendezvényen a megye végzős, illetve végzés előtt álló középiskolás diákjait várták a szervezők. A megnyitót követően a nagyszámú érdeklődő a díszteremben előadásokat hallgathatott meg a pályaorientációról, az érettségi utáni szakképzési és felsőoktatási továbbtanulási lehetőségekről, irányokról, képzési formákról és típusokról, a pontszámításról, a felvétel folyamatáról, valamint a munkaerőpiaci igényekről. Ugyanitt délután egyetemi prezentációkra került sor.

Cél a helyközi közlekedés optimalizálása

2017. december 5.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatja a helyközi közlekedés fejlődését, a munkavállalók munkába járását, ezáltal a vállalkozások munkaerőellátottságát.

PEGAZUS DÍJ a kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó TERMOPLAST Kkt-nak

2017. december 18.

A Pegazus Díj  a legdinamikusabban fejlődő növekedést felmutató magyarországi kis- és középvállalkozások teljesítményét ismeri el. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, a BISNODE, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a DENTONS, a világ legnagyobb ügyvédi irodája adományozza a kiemelkedő növekedést felmutató vállalkozásoknak.

Hogyan adózik a céges ajándék?

2017. december 18.

Az ajándékozásnak jövedelemadó és áfa következménye, valamint jelentős adminisztrációs terhei is lehetnek, nem árt az adótanácsadónkat, könyvelőnket még az ajándékok beszerzése előtt bevonni a terveinkbe a legoptimálisabb megoldás kiválasztása érdekében.

Ügyfélszolgálatok decemberi nyitvatartása

2017. december 14.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálati irodái az ünnepek alatt korlátozott nyitvatartással állnak a vállakozások rendelkezésére.

Gazdálkodás + Kiállítás + Üzlet = Agromash Expo

2017. december 14.

Az Enterprise Europe Network társzervezésében nemzetközi üzletember találkozó kerül megrendezésre a magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n. Várják minden olyan baranyai cég jelentkezését, aki külföldi partnerekkel szeretné felvenni a kapcsolatot.

Heti jogász 49. hét

2017. december 14.

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző héten aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 49. héten a Magyar Közlöny 202-206. számai jelentek meg.

Egy tanulmányi kirándulás margójára

2017. december 14.

Kamaránk önkéntes tagja, a Mig-Tig Kft. tanulmányi kirándulást szervezett tanulóinak munkájuk elismeréseként.

Elég figyelmet fordítunk a fenntartható energiára?

2017. december 13.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara több projektben is foglalkozik ezzel, a mind vállalkozói versenyképességi, mind környezetvédelmi szempontból fontos témával. Az EU 20-20-20 célkitűzése az energiahatékonyság 20%-os növekedése, a CO2 kibocsájtás 20%-os csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználása legalább 20%-ban 2020-ig.

Jótanácsok a karácsonyi vásárláshoz

2017. november 28.

A karácsony az ajándékozás időszaka. De bármilyen ajándékról legyen is szó, akár boltból, akár webáruházból választunk, gondosan és tudatosan tegyük azt, éppen azért, hogy elkerüljük azokat a kellemetlenségeket, amelyek egy vásárlás során esetleg érhetnek bennünket. Egy kis odafigyeléssel, utánajárással nem fogunk csalódni a kiválasztott ajándékban, ehhez ad egy kis segítséget a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Baranya Megyei Békéltető Testület honlapján.

COSME pályázati lehetőség

2017. december 18.

Új pályázati lehetőség nyílt az „Európai stratégiai klaszterpartnerség az intelligens specializációs beruházásokhoz” elnevezéssel.

TOP 100 : Nem változott az élmezőny

2017. december 15.

A megye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemző kiadványban az idei évben sem volt átütő változás az élmezőny sorrendjében. Továbbra is az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózat Zrt. vezeti a listát a Mecsek Füszért Zrt. és a Hauni Hungária Kft. előtt. A TOP 100 kiadványt december 15-én mutatták be Baranya vállalkozói számára a kamara székházában.

Pénzt százalékért, vagy adminisztrációért cserébe?

2017. december 14.

Robbanásszerű fejlődést prognosztizál a pécsi kötődésű FleetYou – a fiatal cég iránti üzleti partneri érdeklődés megnövekedése után a befektetők figyelme is egyre inkább feléjük fordul.

Mi a legjobb stratégia: befektetőkkel szerződni tulajdonosi részarányért cserébe, vagy pályázati támogatási szerződést kötni, adminisztratív kötelmeket vállalva?

Balog-Farkas Dávid, a FleetYou társalapítója is részt vett a Knowledge to Money klub decemberi összejövetelén. A vélemény: extrém hasznos volt!

Ginop: 40 milliárdot kaptak a kkv-k

2017. december 14.

Mintegy 40 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert 430 mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) versenyképességének javítására, termelésének erősítésére, ezzel 78 milliárd forintot meghaladó összköltségű beruházások valósulhatnak meg - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.

Kedvező tendenciák a megye gazdaságában

2017. december 14.

Újra jó eredményeket hozott a vállalkozások körében októberben végzett konjunktúra felmérés. A megyei összesített mutató értékének 2 pontos emelkedése ugyan elmarad az előző két felméréskor tapasztalt változásoktól, a leghátrányosabb helyzetű csoportoknál – az exporttal nem rendelkezőknél, a mikro vállalkozásoknál és a szolgáltatás területén – folytatódott a konjunktúra átlagot meghaladó pozitív irányú változás.

Előrejelzés 2018-ra

2017. december 13.

2017. december 13-án megjelent a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése a 2018-as évre vonatkozóan.