Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megtévesztő adatbekérés - hiányzó közösségi adószámra hivatkozva

2017. február 16.

A napokban kapott kézhez számos baranyai vállalkozás egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet, a feladó a European Business Number EBN, DAD GmbH. Az angol nyelven íródott levél végső emlékeztető, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki azonban eleget tesz a felszólításnak, sajnos szerződést köt, három évre kötelezi el magát, éves 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.

Száztizenhat éve a pályán

2017. február 24.

Kamarai tagunk, a Mecsekerdő Zrt tájékoztatása szerint, idén április 22-től október 29-ig közlekedik menetrendszerűen az immár 116. életévébe lépett „Zselici Csühögő”, az Almamellék és Sasrét közötti 6 km hosszú, keskeny nyomtávú erdei kisvasút.

Utolsó lépés a barangolási díjak eltörlése felé

2017. február 23.

A tagállamok képviselői 2017. február 8-án jóváhagyták a nagykereskedelmi díjplafonokra vonatkozó megállapodást, melynek révén 2017. június 15-én Unió-szerte megszűnnek a kiskereskedelmi barangolási díjak.

InnoEnergy

2017. február 23.

Fontos a vállalkozásának a fenntartható energiagazdálkodás és ehhez kapcsolódóan innovatív üzleti ötlete is van? Tegye próbára termékét vagy szolgáltatását az Innoenergy pályázatán, ahol befektetőkre tehet szert és tanácsoadáson is részt vehet!

E-kereskedelem: folyamatos növekedés, de meddig?

2017. február 23.

Az összesített hazai online kiskereskedelmi forgalom elérte az éves 1 milliárd eurós értékhatárt, ugyanakkor idén minden eddiginél nagyobb kihívások és változások elé néz a netes piac.

Helyi kézműves termékek védjeggyel

2017. február 22.

A Duna-Dráva Nemzeti Park pályázati felhívást tett közzé Termék védjegy kérelmezésére és használatára.

Kinek kötelező energetikai szakreferens alkalmazása?

2017. február 22.

A jogszabály előírása alapján 2016. december 21-től minden olyan gazdálkodó szervezet köteles független, külsős energetikai szakreferenst igénybe venni, amelynek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladja a 400 000 kWh villamos energiát vagy a 100 000 m3 földgázt vagy a 3 400 GJ hőmennyiséget.

Mire figyel a NAV 2017-ben?

2017. február 22.

A NAV 2016 januárja óta új filozófia mentén végzi ellenőrzéseit. Egy év tapasztalatai és tényei arra engednek következtetni, hogy az új szemlélet nyomán javult az adózási fegyelem, nőtt az ellenőrzések hatékonysága, reálértéken is emelkedtek az adóbevételek.

Nem maradunk adósok munkavédelem területén

2017. február 22.

altA februárra tervezett munkavédelmi képzés nem marad el, a tervezett előadások más időpontban, a nyílt napok keretében lesznek megtartva - ez a rövid válaszunk minden érdeklődőnek, akik aggódásukat fejezték ki a praktikus, a gyakorlatban is használható képzések hiánya miatt. A március nyílt nap végleges programja már elkészült, de a további képzések során előnyben fogjuk részesíteni a könnyebben érthető és feldolgozható témákat.

Szintvizsga jelentősége a gyakorlati oktatásban

2017. február 24.

Az érvényes szintvizsga dönti el, hogy a következő tanévet a tanuló tanulószerződéssel kezdheti-e a gyakorlati képzőnél.

Komlón önkormányzati ösztöndíjjal támogatják a hiányszakmát tanulókat

2017. február 23.

A korábbi évekhez hasonlóan a komlói önkormányzat idén is ösztöndíjjal támogatja azokat a pályaválasztás előtt álló diákokat, akik hiányszakmákat választanak. 

Trollbusó

2017. február 23.

Ma délelőtt kezdődött meg Mohács legnagyobb idegenforgalmi látványossága a Busójárás. Az idei népünnepélyre százezres nagyságrendű látogatót várnak. Az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon „Trollbusó” informálja az idelátogató közönséget a „hasznos tudnivalókról” is.

Legionella - szabályok légiója

2017. február 22.

alt2015. november 6-án jelent meg az EMMI 49 /2015 (XI. 6) rendelete a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, ill. létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról, valamint megjelent az ehhez kapcsolódó Módszertani Útmutató. A rendelet értelmében kockázatértékelést kell készíteni. Lássuk a lényeget.

KKV Akadémia a versenyképesebb vállalkozásokért

2017. február 22.

Segítene? Tanácsot adna? Képezne? A napokban minden önkéntes kamarai tagvállalkozást megkeres a kamara. Amennyiben a KKV szektorban tevékenykedő vállalkozások és munkatársaik fejlesztéséhez szellemi termékeivel, szaktudásával, szakmai segítségnyújtással hozzájárulna, úgy várjuk támogató szolgáltatásait.

Üzleti delegáció a Fülöp-szigetekre

2017. február 22.

2017. március 27-29. között Szijjártó Péter Külgazdasági- és Külügyminiszter úr hivatalos látogatást tesz Manilába, a Fülöp Szigetekre. Látogatása margóján az MNKH üzleti delegációt szervez a Fülöp-Szigetekre.

Fókuszban a külpiacok – Innovatív vállalkozásokkal a külpiacokon

2017. február 22.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényének célja, hogy tagvállalatait tájékoztassa az aktuális globális gazdasági folyamatokról, az innováció és a sikeres export összefüggéseiről, valamint a külpiacok nyújtotta lehetőségekről. Szívesen látják mind a kezdő exportőröket, mind a már tapasztalt, de új piacokat kereső vállalatokat is.