Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324
25
262728
293031    

Fagykár esetén is Agrár Széchenyi Kártya

Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében a fagykár által sújtott agrárvállalkozások is teljes támogatásban részesülhetnek.

Mondja el véleményét! – Alkalmazna lányokat „fiús” munkakörökben?

A kamara a baranyai vállalkozások körében kérdőíves kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát, milyen irányokba lenne érdemes terelni a pályaválasztás előtt álló fiatal lányokat.

A teniszé a főszerep

Színvonalas összecsapások, ragyogó idő és remek kikapcsolódás jellemezték már eddig is a társasági sporteseményt. Ezekből várhatóan idén sem lesz hiány.

Egyéni vállalkozás szüneteltetése: bizonylatok megőrzése, újraindítás

2016. augusztus 24.

Mennyi ideig kell megőriznie a számláit, szigorú számadású nyomtatványait a szünetelő egyéni vállalkozásnak, s legkésőbb mikor lehet újraindítani a vállalkozást?

Változás a főtevékenységű gyakorlati képzőknek

2016. augusztus 24.

Szeptember elsejétől új rendelkezés lép életbe a szakképzési törvény alapján, mely befolyásolja, hogy egy gyakorlati képző hány tanulóval köthet új tanulószerződést.

Országos Szak-és Felnőttképzési Tanévnyitó 2016/17

2016. augusztus 23.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából az elmúlt tanévhez hasonlóan Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitót szervez.

Kötelező pályázati konzultáció, pályázói kedvezmények

2016. augusztus 23.

altKamaránk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vállalkozások számára fontos pályázati információk mielőbb eljuthassanak az önkéntes tagokhoz és a megye regisztrált vállalkozásaihoz egyaránt.

Pályázati tanácsadói kört működtetünk, akik a kamarához beérkezett pályázati igényekre gyorsan reagálnak - a pályázni kívánókat közvetlenül keresik meg a pályázati lehetőségekkel, az írásban jelzett elképzelések alapján.

Munkaerő adatbázis: „Megosztom”

2016. augusztus 22.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter az elmúlt hónapokban közös „Munkaerő toborzó programot” hajtott végre, mely során Pécs környéki kistelepülésekről gyűjtötte össze azon álláskeresőket, akik szeretnének munkába állni, de logisztikai okok miatt a munkába állásuk nem valósulhatott meg.

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan!

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

„Az üzlet házhoz jön” – "Open4Business" nemzetközi üzletember találkozó Pécsett

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve 2016. szeptember 19-21 között Pécsett szakmai konferenciával kísért üzletember találkozót szervez.

Ecset, festőhenger, létra

2016. augusztus 24.

„Ismersz egy jó festőt?” hangzik el gyakran a kérdés. Igen, röviden úgy hívjuk Őket „festő”, de ez a munkakör igen összetett, egyszerre több munkafolyamatért is felelős és e mellett szép és látványos szakma

„Tárt karokkal várjuk a hölgyeket!”

2016. augusztus 24.

A kamara kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát. A következő hetekben, a témát körüljárva, munkaadókat is megszólaltatunk. Interjúm alanya Ritter Krisztián, a Matro Kft. üzemvezetője.

Tanulmány az általános iskolások pályaválasztásáról

2016. augusztus 24.

2016-ban mi alapján döntenek jövőjükről a 7. osztályos tanulók? Milyen információk segítik őket a pályaválasztásban, továbbtanulásban. Többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk választ az általános iskolák 7. osztályos tanulóinak részvételével készült országos tanulmányból.

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2016. szeptemberében

2016. augusztus 23.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2016. szeptemberében alkalmazható üzemanyagárakat. 

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter új tagjai

2016. augusztus 22.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter a 2016. nyarán újabb három taggal bővült, immáron 28 tagú a régió meghatározó gépipari szervezete. Az alábbiakban röviden bemutatjuk új tagjainkat.

650 éves a PTE - rendezvénysorozat 2017-ben

2016. augusztus 22.

2017. szeptemberében ünnepli a Pécsi Tudományegyetem fennállásának 650 éves évfordulóját. Ez alkalomból a PTE egész évben szervez tudományos konferenciákat, sport-, és más kapcsolódó rendezvényeket.