Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szállítani, okosan, hatékonyan és szabályosan

2016. december 7.

Több, mint 20 fő résztvevő és 7 előadó részvételével nagysikerű szakmai nap zajlott le kedden a kamarában a szállítás, szállítmányozás témaköreiben.

Elkezdődött a 2017. évi európai szemeszter

2016. december 7.

Az Európai Bizottság elfogadta az EU 2017-es gazdasági és szociális prioritásokra vonatkozó ajánlásait. Ezzel a dokumentumcsomaggal indul a gazdasági kormányzás 2017-es ciklusa, az úgynevezett európai szemeszter. Magyarországra vonatkozóan a Bizottság továbbra sem lát makrogazdasági egyensúlyhiányt.

Kata és kiva: jelentős pluszkedvezmények buktatókkal

2016. december 7.

A kata és a kiva rendszerében is változások lesznek 2017. január 1-től. A módosítások kedvezően érintik a katás és kivás adóalanyokat, így érdemes azoknak is áttekinteni a változásokat, akik eddig nem voltak alanyai ezen adóknak, de jogosultak lennének rájuk.

A részmunkaidős foglalkoztatás szabályai

2016. december 6.

A részmunkaidős foglalkoztatás alapvető szabályai nem különböznek a teljes munkaidős foglalkoztatástól, éppen ezért érdemes a felmerülő néhány eltérésre a munkáltatóknak kiemelt figyelmet fordítania.

A GVI 2016. októberi KKV Körkép felvételének eredményei

2016. december 5.

A 2016. októberi adatfelvétel tanúsága szerint a hazai KKV szektorban az üzleti bizalom szintje az előző negyedévben tapasztalthoz képest alig változott: a KKV Körkép Konjunktúramutatója a júliusi 27 pontról 28 pontra emelkedett.

Kapacitásbővítő beruházások mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

2016. december 5.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretein belül két új pályázat érhető el januártól a KKV-k számára.

Bővíti képzési ajánlatát a Pécsi Tudományegyetem

2016. december 5.

 

 

A kamara is részt vett azon az egyeztetésen, aminek célja a helyi cégek igényeinek felmérése alapján, a piaci igényeknek megfelelő, tervezett képzések indítása volt.

Folytatódnak a találkozók az önkormányzatokkal

2016. december 2.

Az újonnan megválasztott siklósi kamarai elnökség az együttműködési lehetőségek bővítése érdekében, tovább folytatta találkozóit a térség nagyobb településeinek vezetőivel. Ezen a héten Sellye és Vajszló polgármestereivel találkoztunk.

A belvárosban a legjobb az ünnepi készülődés

2016. december 7.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. újra megrendezi a nagysikerű belvárosi shopping hétvégét!

Ünnepi fények, öröm, nyugalom. Lassan minden adott a karácsonyi készülődés megkezdéséhez. Az Advent beköszöntével már hivatalosan is elkezdődött 2016 karácsonyi időszaka, s ezzel a ’milyen ajándékot adjak a szeretteimnek’ izgalma is lassan eluralkodik az embereken. Azért, hogy az ajándékok beszerzése ne az utolsó pillanatra maradjon, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. idén másodszorra is megrendezi nagysikerű Shopping napját, ezúttal három napon keresztül.

Fórum a szakképzési hozzájárulás elszámolásáról, bérek adózásáról, cafetéria változásairól

2016. december 7.

Közel nyolcvan vállalkozás és szervezet képviselője töltötte meg zsúfolásig a kamara Zsolnay termét, hogy tájékozódjon a legfontosabb szakképzési hozzájárulással, bérek adózásával, cafeteriával kapcsolatos változásokról.

Erősödik a vállalatok szerepvállalása a felsőoktatásban

2016. december 6.

Egy éven belül megduplázódott a diplomás duális képzéshez csatlakozó vállalkozások száma, olyan sokan szeretnének jól képzett munkaerőt a hallgatók köréből.

Kíváncsi, hogyan változott a hiányszakmák listája 2013-tól mostanáig?

2016. december 5.

Az ösztöndíjas szakmák, azaz a hiányszakmák köre az elmúlt időszakban folyamatosan bővült. Lássuk, hogyan alakult a lista a korábbi években, és mi várható jövőre!

Nyüzsögnek Amerikában a női feltalálók

2016. december 5.

A frissen kiadott statisztikák szerint tavaly is nőtt a világszerte bejegyzett szabadalmak száma, és a mennyiségeket tekintve Kína előnye is egyre nagyobb a többi régióval szemben.

3D-ben tátjuk a szánkat és 360 fokban nézzük a focimeccset

2016. december 5.

altMi lenne, ha a helyszíni mérnöki felmérés, a geodézia, a BIM modell, a homlokzatok bemutatásához szükséges prezentáció mind egyszerre és egy helyen készülne?

Rekordlétszám a szakmák versenyén

2016. december 5.

Soha ennyi versenyző nem vett részt EuroSkills versenyen korábban és szakértők szerint kiemelkedően magas volt a verseny színvonala szinte valamennyi szakmában.

Tájékoztató az adók módjára behajtandó köztartozások 2017. évi behajtásáról

2016. december 2.

2017. január 1. napjától már csak elektronikusan adhatóak be a NAV felé a behajtással kapcsolatos megkeresések.