Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26282930  

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! - Mohácsi Információs Nap

2016. szeptember 20.

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

Exportra fel!

2016. szeptember 26.

2016. október 13-án az Exim szervezésben a Corso Hotelben megrendezésre kerül az Exportra fel! Exportélénkítő Fórumsorozat – Pécs c. konferencia, melyre a szervezők tisztelettel várnak minden érdeklődőt.

Megnyílt a 3. DesignPécs – fókuszban az ipar

2016. szeptember 26.

A DesignPécs-et 2014-ben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara indította útjára a Pécsi Tudományegyetem, a Kreatív Klaszter és Pécs város bevonásával, azzal a céllal, hogy a városban rejlő design potenciál megmutatására teremtsenek lehetőséget. Idén is közös szervezésben, több mint 30cvállalkozás bevonásával valósul meg a program 13 helyszínen.

Álláskeresők figyelmébe!

2016. szeptember 26.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter továbbra is várja azon álláskeresők megkereséseit, önéletrajzait, akik a régió gépipari vállalkozásainál vagy a megye ipari cégeinél szeretnének elhelyezkedni.

A reziliencia szerepe a munka világában

2016. szeptember 23.

Globális világunk egyik meghatározó jelensége a folytonosság hiánya (diszkontinuitás), amely az élet töredezettségére utal. Töredezett világunkban a szervezeti atmoszféra is drasztikus változásokon ment keresztül, amelynek legfőbb oka a munka intenzívebbé válása, a folyamatos információs túlterheltség, a társasági kapcsolatok szétesettsége, egészen az „érzékelési vákuumig” – mindezek negatív spirálhoz vezetnek.

Kamarai egyeztetés – PTE Jubileum650

2016. szeptember 23.

A Kamara idén másodszorra szervezte meg szeptember 16-án azt az egyeztető fórumot, melynek témája a Pécsi Tudományegyetem fennállásának 650 éves évfordulójára szervezendő rendezvénysorozat. Ez alkalomból a PTE egész évben szervez tudományos konferenciákat, sport-, és más kapcsolódó rendezvényeket.

Igénybejelentő tanulószerződéses tanulók foglalkoztatásához

2016. szeptember 23.

A 2016/2017-es tanév kezdésével kapcsolatban az újonnan beiratkozott, illetve a még beiratkozás és felvétel alatt álló tanulók kihelyezésének elősegítése érdekében kamaránk felméri a tanulószerződéses képzési igényeket Baranya megyében.

Változnak a gyakorlati képzés normatívái

2016. szeptember 23.

A szakképzési hozzájárulás terhére elszámolható normatívák várhatóan az október elején megjelenő gyakorlati képzési normatívák mértékéről és a csökkentő tétel számításáról szóló 280/2011. Kormányrendelet módosítása alapján változni fognak.

Legyen Ön az Év Felelős Foglalkoztatója!

2016. augusztus 9.

Ösztönző, emberközpontú munkahely? – Mutassa be vállalkozása elkötelezettségét, sikereit! Pályázzon és nyerje meg az „Év Felelős Foglalkoztatója” díjat!

Változik a pihenőidő szabályozása

2016. szeptember 26.

A Munka Törvénykönyve (Mt.) hatályos rendelkezései értelmében a munkaidő-beosztást úgy kell elkészíteni, hogy a munkavállaló részére a napi munkájának befejezése és a következő napi munkakezdés között a legalább 11 óra egybefüggő pihenőidő biztosítva legyen, így biztosítva az egészséges és biztonságos munkavégzés körülményeit.

Gondolkodj felhőben - várják a leendő pályázatról a véleményeket

2016. szeptember 26.

A GINOP-3.2.4-8.2.4-16 kódszámú „Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása” című felhívás tervezete elkészült, várják a potenciális pályázók véleményét.

Excel képzés, önkéntes kamarai tagoknak kedvezménnyel!

2016. szeptember 23.

JuridEco Zrt. Excel képzést hirdet a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar,  Pécsiközgáz Továbbképző Központ és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével. A képzés lehetővé teszi, hogy a résztvevők vállalati életből hozott példákon keresztül több mint 100 Excel funkciót és képletet sajátítsanak el egy szemeszter alatt. A képzés tervezett indítása: 2016. október 4.

Üzleti partnerkeresés Aix-en-Provence-ban

2016. szeptember 23.

A gazdasági kapcsolatok és vállalati szintű együttműködések erősítését célozza a Pécs város és testvérvárosa Aix-en-Provence, valamint a Gazdaságfejlesztési Intézet (IRCE) közös szervezésében megvalósuló üzletember találkozó.

Katás vállalkozókkal szerződik? Erre figyeljen, ha nem akar bírságot

2016. szeptember 23.

Folyamatosan nő a katás, azaz a kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alá tartozók száma: mind több cég él azzal a lehetőséggel, hogy alkalmazott felvétele helyett katással szerződik egy-egy feladatra. Számos esetben csak a munkaügyi hatóság vagy az adóhatóság ellenőrzése nyomán derül azonban ki, hogy nem jártak el körültekintően, amely tévedés jelentős mértékű bírság kiszabását eredményezheti. 

Munkaügy és munkaegészségügy - újratöltve

2016. szeptember 22.

altKözel nyolcvan vállalkozás és szervezet képviselője töltötte meg zsúfolásig a kamara Zsolnay termét, hogy tájékozódjon a legfontosabb jogszabályi változásokról, első kézből, a munkavédelmi hatóság szakembereitől.