Üdvözöljük a

Bajnokok Ligája színvonalú pályán sportolhatnak a komlói gyerekek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Bajnokok Ligája színvonalú pályán sportolhatnak a komlói gyerekek

Szerző: Lép Péter | 2016. április 15.

Elkészült a komlói Gagarin Általános Iskola tornapadlójának a felújítása. A felújított Bajnokok Ligája színvonalú pályáján az iskolások mellett a város élvonalbeli kézilabdacsapata is edzeni fog.

 

A város és a kézilabdaklubot működtető társaság összefogásának köszönhetően új burkolatot kapott a Gagarin Általános Iskola tornapadlója. A sérült, több helyen repedezett padló minősége nem volt megfelelő, biztonságos sportolásra már nem lehetett használni, ezért a felújítás elkerülhetetlen volt.

Az elmúlt időszakban a szakemberek kicserélték a tönkrement, elhasználódott padlóburkolatot. Az újonnan lerakott korszerű, világoskék sportpadló ugyanaz a technológia, amely a kézilabda Bajnokok Ligájában is látható. Minősége, tapadása és rugalmassága egyaránt a legjobbak közé tartozik.

A komlói építési vállalkozó által elvégzett munkák teljes költsége meghaladta a 21 millió forintot. Ennek jelentős részét – 70%-át – a SPORT36-Komló kézilabda szakosztályát és az élvonalban játszó klubot is működtető Komló Sport Kft. teremtette elő a társasági adóból a helyi vállalkozások által felajánlott összegek révén, a fennmaradó 30%-ra az önkormányzat nyújtott támogatást.

A hazai sportági szövetségek által versenyzésre is akkreditált tornacsarnok ad majd otthont a Komlói Bányász felnőttcsapata edzéseinek és az utánpótlás-korosztályok tréningjeinek is. Emellett természetesen az iskolások mindennapos testnevelés óráin is jó szolgálatokat tesz.

Az átadás kapcsán Polics József polgármester hangsúlyozta, hogy Komló ma is büszke sportvárosi hagyományaira, amelyek továbbéléséhez a megfelelő létesítmények nélkülözhetetlenek. „A közelmúltban számos sportlétesítmény újult meg részben vagy egészében a Sportközponttól a KBSK pályáig. Minél több helybélinek akarjuk ezzel megteremteni helyben a lehetőséget a mozgásra és az egészséges életre.”

 

forrás:www.komloiujsag.hu