Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Rekordszámú regisztráció a nemzetközi üzletember találkozóra

2017. szeptember 13.

12 ország 167 vállalkozója regisztrált a Pécsett október 5-6.-án a kamara által szervezett nemzetközi üzletember találkozóra. Jelen pillanatban a cégek azon dolgoznak, hogy kiválasszák a maguk számára hasznosnak ígérkező tárgyalópartnert, akivel 20 percben a helyszínen körvonalazhatják a jövőbeli üzleti együttműködésüket. Ez nagyon fontos mozzanata a szervezésnek, mert egy cég itt helyben 18 ilyen üzleti tárgyalást tud lebonyolítani (az összes résztvevő 540 tárgyalást a két nap alatt), az említett 12 ország vállalkozóival – képzeljük el, mennyibe kerülne, és mennyi szervezést igényelne eljutni ebbe a 12 országba tárgyalni…

Az egyes meghatározott juttatások téves elszámolása

2017. október 18.

A NAV 2017.10.17-én kiadott tájékoztatásában az alábbiakra hívja fel a figyelmet.

Kamarai szakmai tanulmányút Brüsszelbe

2017. október 16.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének szervezésével és finanszírozásával, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével 2017. szeptember 19-21. között 24 fős, kamarai delegáció utazott Brüsszelbe, köztük a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara képviselője is.

Mire figyel a NAV?

2017. október 15.

A NAV összefoglalójából megtudhatjuk az 5+1 legfontosabb teendőt az online pénztárgéppel kapcsolatban

Így térhet át katára év közben

2017. október 9.

Milyen határidővel kell beadnia az egyéni vállalkozónak a 2017. évi bevallását, ha évközben vált katára? Milyen számú bevallásokat és mikor kell beadni az egyéni vállalkozás megszűnésével (átalakulásával) kapcsolatban?

Mentesség az innovációs hozzájárulási kötelezettség alól

2017. október 6.

A kis- és középvállalkozások, valamint a mikro-vállalkozások több adónem esetében mentesülnek - nagyságrendjükből fakadóan – a bevallási és befizetési kötelezettség alól. Egyik ilyen adónem az innovációs hozzájárulás, mivel a vonatkozó jogszabály szerint nem tartozik e törvény hatálya alá a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerint kis- vagy mikro-vállalkozásnak minősülő gazdasági társaság.

Áfa: mi is az állandó telephely?

2017. október 4.

Az áfafizetés szempontjából nélkülözhetetlenül fontos állandó telephely meghatározásához nyújt segítséget legfrissebb számában az Áfa-kalauz, és az október 24-i adófórumunk is.

Új koncepciók az energiahatékonyság érdekében

2017. szeptember 28.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara aktívan részt vesz a zéró, vagy közel nulla energiafelhasználású épületekről szóló lakossági és építész szakmai tájékoztatók szervezésében.

Turizmus – gazdaságfejlesztés a Duna mentén

2017. október 19.

A Duna Nemzetközi Interreg program keretében, rejtett kulturális örökségekről turisztikai hasznosítási lehetőségekről tárgyaltak magyar és nemzetközi szakemberek Pécsett.

Piacra jutás Dél-kelet Ázsiában

2017. október 16.

Pécs-Baranyai vállalkozók számára is nyitott a lehetőség, hogy az Európai Bizottság szervezésében és finanszírozásával megvalósuló ’EU Gateway - Business Avenues in South East Asia’ elnevezésű programsorozaton 2018-ban is több üzleti misszióban a dél-kelet ázsiai térségben, alkalmanként két (állandó szingapúri) állomással részt vegyenek.

Így adózik a segítő családtag

2017. október 16.

A munkáltató oldalán, különösen akkor, ha viszonylag kisebb szervezetről, egyéni cégről, egyéni vállalkozóról, esetleg egy csekély tagi létszámmal operáló korlátolt felelősségű társaságról vagy betéti társaságról van szó, gyakran merül fel a család, ismerősök, barátok részéről történő átmeneti kisegítés, beugrás igénye.

Leltárfelelősség: mit jelent az ismeretlen okú hiány?

2017. október 10.

A leltárfelelősségi megállapodást kötő munkavállalót szigorú felelősség terheli az ismeretlen okú hiányokért. De vajon hogyan kell megállapítani, hogy a leltározás során felfedezett hiány oka ismeretlen? Elegendő ehhez a munkavállaló nyilatkozata, hogy nem tudja magyarázatát adni a hiánynak?

Segítsen, hogy segíthessünk - hogy áll most az Ön vállalkozása?

2017. október 9.

A magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait felmérő kérdőív kitöltésére kérjük. Idén először a kamara tevékenységét is értékelheti, mondja el véleményét!

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2017 októberében

2017. október 4.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2017 októberében alkalmazható üzemanyagárakat.

Mikor tilos a munkavállalói felmondás?

2017. október 3.

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy ismerje a rá vonatkozó munkaügyi szabályokat, törvényeket. Cikkünkben azokat az eseteket ismertetjük, amikor a munkavállaló felmondását a törvény korlátozza vagy hátrányos jogkövetkezményhez köti.