Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A mester cím kiváló cégér!

 

Presztízst jelent a mester cím, a megrendelők szívesebben fordulnak ahhoz a szakemberhez, aki ezt már megszerezte.

 

 

Az iparos, aki a „mestercímet” viseli, szaktudás, megbízhatóság, minőség tekintetében kiemelkedik a többi iparos közül, munkáját bizalommal fogadják. A nehéz gazdasági körülmények között a megrendelők szívesebben fogadják a megbízhatóbb, precíz és pontos vállalkozókat, így ők továbbra is munkát kapnak, hosszú távon is megélnek szakmájukból.

A szigorú mestervizsga követelmények magukkal hozzák a mester cím becsületének reneszánszát és használóik társadalmi megbecsülését.

 

A magyar nemzetgazdaság fontos stratégiai érdeke a minőségi szakképzés, felnőttképzés, és az erre épülő mesterképzés.

 

A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet a kamara kiemelt feladatként kezel. 

 

Azon szakképesítések esetében, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit, Baranya megyében mestervizsga és mesterképzés szervezésére kizárólag a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jogosult.

 

Legyen szakmája mestere, várjuk jelentkezését!

 

Támogatott és hagyományos mesterképzéseinkről a bal oldalon található menüpontra kattintva olvashat többet!

 

További információ:

Fülöp Attila

Telefon: 72 / 507-106

E-mail: fulop.attila@pbkik.hu

7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36. 105. iroda

Kereskedő mesternek lenni? – Igen, lehet

2017. szeptember 27.

Javában zajlik a kereskedő mesterjelöltek szakmai képzése. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a régióban egyedüliként már második alkalommal indított kereskedő mestervizsgára felkészítést.

Mit jelent pincér mesternek lenni?

2017. augusztus 10.

A pincér mester nem csak kihozza az ételt-italt, hanem a szakmájához tartozó számos területhez magas szinten ért. Figyeli az új trendeket, rendezvényt szervez és nem ijed meg, ha vevőpanasz van.

Hibakeresés, javítás, diagnosztika – kezdődik az autószerelők szakmai képzése

2017. július 11.

A 2017. évi mesterképzések nyáron a szakmai programokkal folytatódnak. Az autószerelő mesterjelöltek a következő hónapokban a gépjárműjavítás terén mester szintre emelik tudásukat.

Egy lépéssel közelebb a mestercímhez

2017. június 21.

Pincér, szakács, kereskedő és autószerelő mesterjelöltjeink a képzési program első szakaszában jog, adó, TB, pénzügy, számvitel, marketing, pedagógia és pszichológia témakörökben bővítették tudásukat.

Mesterjelöltjeink már az iskolapadban ülnek

2017. május 4.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2017. évi mesterképzési programja elindult. Pincér, szakács, autószerelő és kereskedő szakmákban a tanfolyamok április végén elkezdődtek.

Mesterképzések a kamarában

2017. április 13.

Április végén kezdődnek az év első tanfolyamai a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában. Autószerelő és kereskedő mester cím megszerzésére felkészítő képzés már biztosan indul.

A mestercím egyszerre teher és öröm

2016. november 23.

A Mesterek ünnepének adott helyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Zsolnay terme. Ipari gépészek, gépi forgácsolók, hegesztők, autószerelők, központi fűtés és gázhálózat-szerelők, bútorasztalosok, fogtechnikusok, pincérek,szakácsok és villanyszerelők vették át ünnepélyes keretek között mesterlevelüket.

„Feszültségmentes” volt a villanyszerelő mestervizsga

2016. november 17.

Alapos felkészülést követően 7 magabiztos és tapasztalt vizsgázó állt a villanyszerelő munkapadok előtt a tegnap kezdődő mestervizsgán.

Legyen Ön is ács mester! – Jelentkezzen most!

2017. augusztus 17.

Szeptember végén ács, állványozó mesterképzés indul a kamarában. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15.

Ételkészítés mester szinten – elindult a szakácsok szakmai képzése

2017. augusztus 1.

A szakács mester a hagyományos konyha mellett különleges és új technológiákat alkalmaz, korszerű ételeket készít, nyitott az új ötletek iránt, szakmájában elhivatott.

Átadásra kerültek a mesterelnöki megbízólevelek

2017. június 29.

A szakmák presztízsének emelésében a mestervizsga-bizottság elnökének is szerepe van. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara több szakma képviseletére, hat új mesterelnöknek adott megbízást.

Újabb szakemberekkel bővült a baranyai mesterelnökök köre

2017. június 13.

A mestervizsga-bizottság elnöke felel a mestervizsgák szakmai színvonalának megtartásáért, a vizsga tisztaságáért, a követelmények szerinti lebonyolításáért.

Mesterképzésre április végéig még jelentkezhet!

2017. április 21.

Pincér, szakács, autószerelő és kereskedő szakmákban indulnak mesterképzések a kamarában, melyekre 2017. április 28-ig még fogadunk jelentkezőket.

Szeretne szakmája mesterévé válni? – Jelentkezzen most!

Mestercím megszerzésére a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara számos szakmában szervez felkészítő képzést és vizsgát 2017-ben is. A jelentkezéseket valamennyi - rendeletben kiadott - mesterszakma esetében 2017. március 31-ig várjuk!

Mestercím, partnerség, összefogás – mesteravató 2016

2016. november 22.

A 2016-os év mesterei számára a kezdeti cél a mestercím megszerzése volt, azonban az oda vezető út és a folytatás ennél jóval törékenyebb célra tanította őket: összefogásra és partnerségre.