Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ismét ülésezett a Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter

2018. július 18.

Nyáron is megszakítás nélkül folytatja munkáját a 2018. március 21-én, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) menedzselésével megalakult Dél-Dunántúli Éptőipari Klaszter.

8300 cégtörlés 2018 második negyedévében

2018. július 5.

6600 cégalapítás mellett 8300 cégtörlés zajlott 2018 második negyedévében, ezzel tovább zsugorodott a hazai cégvilág.

Munkavédelmi gyakorlati nyílt nap volt a kamarában

2018. június 28.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) Munkavédelmi klubja ingyenes munkavédelmi gyakorlati nyílt napot tartott a munkavédelmi képviselők részére.

Évente 60 milliárd euró veszteséget okoz az Európai Unióban a hamisítás

2018. június 7.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) új kutatásának eredményei azt mutatják, hogy évente 60 milliárd euró vész el a hamisítás miatt 13 gazdasági ágazatban.

RATI Kft. az ország legjobb 9 gyára között

2018. május 14.

Harmadik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az Év Gyára versenyt, mely fél év versenyidőszakot ölelt fel.

Fenntarthatósági verseny pécsi sikerekkel

2018. május 10.

Több mint fél éves, több fordulós kiválasztási folyamatot követően jelentették be hazánk leginnovatívabb zöld projektjeit, az E.ON Energy Globe Magyarország díj nyerteseit, akik között több pécsi vállakozás is szerepelt, sőt a verseny fődíját is egyikük kapta.

A változás előmozdítói: kreatív és innovatív nők

2018. május 2.

2018. április 26-án bátor, alkotó magyar hölgyek projektje is Millenniumi díjban részesült idén a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából Budapesten, amelynek idei mottója: „A változás előmozdítói: kreatív és innovatív nők.” A nemzetgazdasági miniszter és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke által átadott díjjal a magyar művészeti és technológiai kultúra örökségének ápolásában, közvetítésében és védelmében jeleskedő intézményeket, valamint innovatív projekteket és társaságokat tűntetett ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

Energiaszektor, építőipar és vendéglátás a legturbulensebben változó ágazatok között

2018. április 23.

Nagy a jövés-menés a legtöbb hazai szektorban, ezzel együtt szépen lassan csökken a cégfluktuáció.

A turbulenciát természetesen az új cégek piacra lépése és a megszűnő cégek magas aránya okozza.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt figyelmet fordít és nyomon-követi a különböző iparágakban tevékenykedő cégek helyzetét és alakulását. 

A hazai vállalkozások jelentős részét padlóra küldené a GDPR-ral kapcsolatos maximális bírság

2018. július 9.

Amíg a nagyvállalatok rendelkeznek az ehhez szükséges és megfelelő apparátussal, és amennyiben szükséges a GDPR szakértők és tanácsadók magas óradíját is ki tudják fizetni, addig a mikro-vállalkozások döntő többsége képtelen erre erőforrásokat allokálni.

Európai innovációs eredménytábla 2018: Európának növelnie kell teljesítményét az innováció terén

2018. július 3.

Az Európai Bizottság június 22-én közzétett 2018. évi európai innovációs eredménytáblája azt mutatja, hogy az EU innovációs teljesítménye továbbra is javul, de további erőfeszítésekre van szükség Európa globális versenyképességének biztosításához. A Bizottság minden évben összehasonlító értékelést tesz közzé a tagállamok innovációs teljesítményéről, és összeveti azt nemzetközi vetélytársaink teljesítményével is. Az adatok segítenek a tagállamoknak és az EU egészének abban, hogy felmérjék, az erőfeszítéseket mely területekre kell összpontosítani.

Startup Safary-n az SZTNH-nál

2018. június 14.

2018. április 19-20-án került megrendezésre a Budapest Startup Safary. Az idei év rendezvényeihez  - a kamara szakmai partnere - az SZTNH is csatlakozott.

Üzletfejlesztési tréning és workshop a kamarában

2018. május 23.

A rendezvényt a kamara a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft.-vel együttműködve szervezte meg az INPUT program keretén belül május elején.

Fókuszban az építőipar - munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap

2018. május 10.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot tartott 2018. május 10-én, csütörtökön a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

E-könyv készül építészeti emlékek megújításáról

2018. május 2.

A CE1013 azonosítószámú "Kulturális örökség revitalizációja vidéken” elnevezésű projektet az Európai Bizottság kiválasztotta, hogy a "The Europen Year of Cultural Heritage" (Kulturális Örökség Európai Éve) elnevezésű e-könyvben bemutassák.

Munkavédelmet érintő bejelentések - elektronikus lehetőség

2018. április 27.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. Törvény 108. §-a értelmében az államigazgatási szervek 2018. január 1. napjától kötelesek az ügyek elektronikus intézését a Törvényben meghatározottak szerint biztosítani.