Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Több mint szimbólum

2017. december 12.

Múlt héten a Pécsi Tudományegyetem 650 éves jubileumi évfordulójának tiszteletére a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter emléktárgyat adományozott az egyetemnek.

Ünnepi marketing tippek kisvállalkozásoknak

2017. november 22.

A kamara szakmai partnere és önkéntes tagja a Marketing Soul Kft. időről időre jelentkezik innovatív ötleteivel, szolgáltatásaival. Egyik projektjükben blog bejegyzéseken keresztül segítik ügyfeleiket és az őket követő vállalkozásokat.

Copyright 21 - Szerzői jog a XXI. században konferencia

2017. október 24.

2017.október 6-án a Budapesti Ügyvédi Kamara Dísztermében került megrendezésre a Copyright 21 - Szerzői jog a XXI. században konferencia, melyen kamaránk is képviseltette magát.

Iparjogvédelmi találkozó Brüsszelben

2017. október 24.
Az European IPR Helpdesk iparjogvédelmi nagyköveteinek találkozója
Az European IPR Helpdesk iparjogvédelmi nagyköveteinek találkozója

2017. október 19-20-án zajlott az European IPR Helpdesk iparjogvédelmi nagyköveteinek találkozója Brüsszelben. 14 ország képviseletében 18 nagykövet vett részt az eseményen, melyen a B2B találkozók és az alapvető szolgáltatások fejlesztése, további szolgáltatások kiajánlása volt a téma.

Szellemivagyon-diagnózis szolgáltatás kkv-k számára

2017. október 10.

A kamara szakmai partnere, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - az Európai Szabadalmi Hivatala támogatásával - térítésmentes szolgáltatást vezetett be azon vállalkozások részére, melyek a szellemi vagyonuk jogi védelmének biztosításában érdekeltek a nemzeti és nemzetközi versenyképességük megtartása és növelése érdekében.

Sikeresen lezajlott a REFREsh projektindító megbeszélése

2017. szeptember 21.

Sikeresen lezajlott 2017. szeptember 18-án, 70 km-re Lipcsétől, Klosterbuchban a kulturális örökség revitalizációját megcélzó Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage, röviden REFREsh projekt projektindító megbeszélése.

Mitől lesz más az Ön cége?

2017. szeptember 1.

Az olyan céges és promóciós ékszerektől és más kiegészítőktől, melyek kifejezetten az Ön cégének készülnek! Egy olyan cég számára, amelynek fontos, hogy ügyfeleit és üzleti partnereit ne a szokásos tárgyakkal ajándékozza meg! Na, de mitől lesz egyedi egy ajándéktárgy?

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szerepe a REFREsh projektben

2017. augusztus 24.

A 2017. július 1-gyel elindult, 2.152.612 EUR összeköltségű nemzetközi "Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage" (REFREsh) projekt, melyben öt ország vesz részt, és amely a vidéki ipari és kulturális örökség revitalizációját célozza meg, 11 munkacsomagból áll. Minden munkacsomagot egy-egy Projekt Partner irányít, a PBKIK a 2. számú tematikus munkacsomag felelőse.

Novemberi beszámoló: Job Developer

2017. november 29.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2017. november 27-én tartotta meg a Job Developer Foglalkoztatási Radar rendezvény második megvalósítási fázisát, melyen közel harminc 18 éven felüli fiatal vett részt.

Tovább egyszerűsödik a K+F adókedvezmények igénybevétele

2017. november 14.

Az intenzív K+F tevékenységet végző vállalkozások számára a következő adóévtől kezdődően tovább egyszerűsödik az adókedvezmény igénybevételét megalapozó minősítés beszerzése. A K+F tevékenység minősítésének lehetőségei egy új, további eljárással bővülnek.

Startup ökoszisztéma felmérés

2017. október 24.

Átfogó startup ökoszisztéma felmérés készült V4 szinten. A magyar startup helyzetről - 113 cég megkérdezése alapján - Hild Imre, a MISZ Startup tagozatának vezetője Tar Lászlóval és Réz Évával közösen készítette el az anyagot.

Nyílt nap - tele innovációval

2017. október 16.

Az V. GAZEK Zuhanásbiztonsági nyíltnapon, melyet kamarai tagunk szervezett, mutatták be először nagyközönség számára az új innovatív GAZEK oktató járművet. 

Összevont bizottsági ülés a Tomelilla Kft-nél

2017. szeptember 28.

A  KKV-fejlesztési és az Iparfejlesztési Bizottság megjelent tagjait Boda község polgármestere, Kovács Győző, és a házigazda Tomelilla Kft. ügyvezetője, Borsiczky István üdvözölte. A kamarai stratégiai és operatív beszámolókat a precíziós ökogazdálkodásról szóló élvezetes ismertetés követte, a vendéglátó előadásában.

REFREsh projektindító megbeszélés programja Lipcsében

2017. szeptember 8.

A REFREsh (Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage) elnevezésű CE1013 azonosítószámú projekt a kulturális örökség revitalizációját célozza meg vidéken. A projekt 2017. július 1-gyel indult el, 36 hónap időtartamra, teljes költségvetése 2.152.612 euró, vezető partner Lipcse, Németország.

A REFREsh projekt várható eredményei

2017. augusztus 31.

A REFREsh (Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage) elnevezésű CE1013 azonosítószámú projekt a kulturális örökség revitalizációját célozza meg vidéken.