Üdvözöljük a

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

Szerző: Biró Sarolta | 2018. május 24.
Cimkék: program

A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a fiatalok munkanélküliségének csökkentését, a foglalkoztatási lehetőségeik bővülését a vállalkozóvá válást és az induló vállalkozások fejlesztését szolgáló intézkedések révén.

 

A cél elérését a GINOP-5.1.9-17 felhívás keretében a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatban felkészített, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező fiatalok által alapított vállalkozások indításának támogatása révén tervezi megvalósítani.

Igényelhető támogatás összege

Minimum 3.000.000, azaz hárommillió Ft, de maximum 5.000.000,-azaz ötmillió Ft vissza nem térítendő támogatás a rendelkezésre álló forrás erejéig.

 

Előleg

A megítélt támogatás legfeljebb 50 %-ának megfelelő, maximum 2.500.000,-Ft összeg.

 

Projekt időtartama

A projekt megvalósítására a projekt megkezdését, vagy a Támogatói Okirat hatályba lépését követően minimum 6, maximum 12 hónap áll rendelkezésre, amely tartalmazza a számlák pénzügyi teljesítését is.

 

Pályázat beadásának határideje

2018. év április 3-tól 2019. év május 31-ig.

Ezen időszak alatt a támogatási kérelmek értékelése folyamatosan történik.

 

A támogatható, nem támogatható tevékenységek, valamint a területi korlátozás és további információ a mellékletben található teljes pályázati anyagban elérhető.

Kiíró: Magyarország Kormánya
Beadási határidő: 2019. 05. 31.
Csatolt állományok: