Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nőtt az alapnormatíva összege!!!

2017. július 7.

2017. január 1-jétől a gyakorlati képzésért elszámolható alapnormatíva összege 480 000 forint/fő/év-re változott.

Országos döntőbe jutottak tanulóink

2018. március 7.

A www.szakmasztar.hu oldalon folyamatosan hozzák nyilvánosságra az SZKTV/OSZTV versenyek döntőbe jutott tanulóinak névsorát szakmánként. A válogató versenyek néhány szakmában még nem értek véget, március közepéig zajlanak.

Egyéni vállalkozóknak is jár a beruházási normatíva

2018. február 28.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal állásfoglalásában megerősítette, hogy azok az egyéni vállalkozók is igénybe tudják venni tanulóik után a beruházás kiegészítő csökkentő tételt, akiknek nincs alkalmazottja.

Hol vannak a munkaerő-tartalékok?

2018. február 27.

A problémára egyfajta válasz lehet a nyugdíj melletti munkavégzési lehetőség, a közérdekű nyugdíjas szövetkezet keretében történő munkavállalás.

Felvillanyozó álláslehetőségek

2018. február 22.

Munkaerő toborzó körutat szervez Baranya megyében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Baranya Megyei Kormányhivatal együttműködve a megye meghatározó villamosipari vállalkozásaival.

Villanyszerelőt keres? Legyen villanyszerelő!

2018. február 21.

Folytatódnak a kamara, a kormányhivatal és önkéntes erősáramú kamarai tagok közös lakossági fórumai a támogatott villanyszerelő tanfolyamokkal és állásajánlatokkal kapcsolatban.

Tanulók együttműködési megállapodással

2018. február 20.

Elkezdődött a szakközépiskolai/szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlatának szervezése. Az általános szabályok nem változtak, azonban a minimálbér változással a tanulók pénzbeli juttatása is növekszik. 2018. január 1-től változott az egyéb szervezetek normatíva érvényesítési lehetősége is.

 

Felvillanyozó álláslehetőség

2018. február 16.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Baranya Megyei Kormányhivatallal és erősáramú önkéntes kamarai tagvállalkozásokkal együttműködve, 7 helyszínen szervez lakossági fórumokat, annak érdekében, hogy a résztvevő vállalkozások és hivatalok munkatársai a vállalkozások által kínált álláslehetőségekről és a támogatott szakképzési lehetőségekről tájékoztatást nyújtsanak.

A vállalati kultúra szerepe az eredményességben

2018. március 7.

Rajnai Edina tartotta tegnap az idei második KamarAAkadémia képzést 14 fő részvételével.

Pécsi siker a 47. Danubius Tanulóversenyen

2018. március 6.

Ferenczi Ákos a pécsi Hotel Palatinus City Center pincér tanulója 3. helyezést ért el a Danubius Hotels szállodáiban gyakorlatukat töltő diákok versenyén.

Zajlanak a kamarai szakmaismereti versenyek

2018. február 27.

Közel száz csapat jelentkezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajló gépipari, villamos ipari és járműtechnikai szakmaismereti versenyekre. A második fordulós látogatások folyamatosan zajlanak, eddig 18 csapat tett üzemlátogatást, és ez a szám még csak a kezdet.

A jövő ifjú cukrásztehetségei

2018. február 26.

A Pataki János emlékverseny dísztorta kategóriájában a SIRHA Budapest 2018. kiállításon előkelő helyen végeztek a PSZC Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói.

Most elmondhatja véleményét!

Baranya megye gazdaságának jövőbeni helyzete nagymértékben függ a megfelelő szakember-utánpótlás biztosításától, ezért kulcsfontosságú a gazdaság igényeihez igazodó, annak megfelelni képes szakképzés kialakítása.

Tanulmányi félévváltás a tanulóképzésben

2018. február 21.

A tanulószerződéses tanulók minimális bérének 2018. január elsején életbe lépett növekedésével és a februári félévváltással kapcsolatban az alábbiak a teendők.

Tehetséggondozás, pályaválasztás

2018. február 19.

A Pécs-Baranyai Tehetségsegítő Tanács a Humánerőforrás Fejlesztési Bizottság ülésén az együttműködés irányairól, lehetőségeiről adott tájékoztatást.