Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nőtt az alapnormatíva összege!!!

2017. július 7.

2017. január 1-jétől a gyakorlati képzésért elszámolható alapnormatíva összege 480 000 forint/fő/év-re változott.

Szakképzési Díj 2018

2017. október 17.

Kiemelkedő projektje, kezdeményezése van, melyek jelentős mértékben és példamutató módon segíti elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon?
Legyen Ön 2018 nyertese! 

Pályaorientációs és szakmai programok a Pécsi Radnótiban

2017. október 16.

Csütörtökön és pénteken színes programokkal várják a PSZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziumban az érdeklődőket.

Tájoló konzultáció és felkészülés

2017. október 13.

Pedagógusok és szakértők vettek részt azon a konzultáción, mely a kamara által is támogatott „Tájoló napok” megvalósulását hivatott segíteni.

3D és ÉN Kreatív verseny diákoknak

2017. október 9.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara együttműködve a Greypixel Geometrics Kft-vel versenyre hívja a baranyai diákokat, melynek segítségével játékos formában fejleszthetik informatikai tudásukat és kreativitásukat.

Indul a magyar csapat a szakmák olimpiájára!

2017. október 9.

Hosszú felkészülés után a magyar csapat elindul Abu Dhabiba, ahol a WorldSkills Abu Dhabi 2017 versenyt rendezik. A 20 versenyző, aki 19 szakmában méri össze tudását a világ minden tájáról érkező versenyzőkkel október 10-én indul az Arab Emírségekbe. A versenyen a 62 résztvevő országból 1259 fiatal küzd a világ legjobbja címekért, amit 341 különféle média fog közvetíteni.

Minden, amit a beruházási csökkentő kiegészítő tételről tudni kell

2017. október 3.

Minden gyakorlati képzéssel foglalkozó vállalkozás 2018. január 12-én beruházási csökkentő tételt érvényesíthet a 2017. évben aktivált eszközbeszerzésre, beruházásra, ami szorosan a gyakorlati oktatáshoz kötődik.

Pécsi versenyző a Bocuse d'Or magyar selejtezőjében!

2017. szeptember 28.

A Bocuse d'Or magyar selejtezőjébe jelentkezők pályázatának témája, melyet 2017. augusztus 30-áig küldhettek be, a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt. A beküldött pályamunkák közül a 10 legígéretesebb, köztük a pécsi Várnai Péteré jutott tovább.

„B” TERV - KÉPEZD MAGAD - pályaorientációs rendezvény

2017. augusztus 2.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ingyenes pályaorientációs, szakmaválasztási rendezvényt szervez az érettségivel rendelkező fiatalok számára 2017. augusztus 23-án.

Szülői értekezlet a Mi a pálya? – Műszaki Pályaválasztási Fesztiválon

2017. október 17.

2017. október 18-án rendezik meg második alkalommal a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban a nagyszabású Mi a pálya? – Műszaki Pályaválasztási Fesztivált. Az esemény során rendhagyó szülői értekezletet is szerveznek, melyre szeretettel várják az érdeklődőket a szervezők.

Szigorúbb feltételek a műszaki vizsgaállomásokon

2017. október 13.
Szakmai bemutató az Autóipari mesterklub ülésén
Szakmai bemutató az Autóipari mesterklub ülésén

2017. október 12-én került sor az autóipari mesterklub megbeszélésére. Az ülést a Pécsi Sz. C. Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolája tanműhelyében tartották, az Autószerelők Országos Egyesületének (AOE) Szakmai napján, ahol új technológiákat is bemutattak.

Újra bizalmat szavaztak a vendéglátós mesterek

2017. október 10.

A Vendéglátóipari mesterklub 2017. október 9-én tartotta tisztújító ülését, melyet Danka András nyitott meg. Egy tartózkodás mellett egyhangúan választották meg újra Danka Andrást a klub elnökévé, valamint MIseta Zoltánt a klub elnökhelyettesének.

Vizsgaelnökök, vizsgabizottsági tagok és jegyzők figyelmébe! - Felkészítés az NSZFH-nál

2017. október 9.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal felkészítő programokat szervez vizsgaelnökök, vizsgabizottsági tagok és vizsgajegyzőik részére október-november-december hónapokban. A továbbképzések a jogszabályi változások, különös tekintettel a 315/2013. (VIII. 28.) Kormányrendelet ismertetéséből és alkalmazásából állnak.

Eleget tett tanulószerződéses kötelezettségének?

2017. október 3.

Szeptember elsejével újabb tanulmányi félévváltás történt, a tanulószerződésben foglalt szempontok szerint meg kell vizsgálni a tanulók előző félévben nyújtott teljesítményét és ennek megfelelően végrehajtani juttatásuk emelését. Annak a tanulónak, aki a félévet nem teljesítette sikeresen, nem jár emelés.

Tudás, tapasztalat, generációváltás

2017. szeptember 29.

Szeptember 28-án megtartotta első rendes ülését a kamara Senior Klubja, melynek célja, hogy a több évtizedes gyakorlat és tudás, mellyel a klubtagok rendelkeznek, a baranyai gazdaság segítségére lehessen.