Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Téli szünet a gyakorlati képzőhelyeken is

2017. december 12.

Beosztható-e a téli szünet ideje alatt a tanuló gyakorlati képzésre?

Nőtt az alapnormatíva összege!!!

2017. július 7.

2017. január 1-jétől a gyakorlati képzésért elszámolható alapnormatíva összege 480 000 forint/fő/év-re változott.

Megyénk legügyesebb, legkreatívabb fodrász és kozmetikus tanulói

2017. december 13.

XXX. Regionális fodrász és kozmetikus tanulóversenyen és IX. Hesz János Emlékversenyen baranyai képzőhelyeken tanulók közül többen is dobogós helyezést értek el.

Pályaválasztás mikulássapkában

2017. december 7.

Bár a gyerekekhez már megérkezett az éjjel a mikulás és a tantermekben a feldíszített fenyőfa színes izzói jelzik már a karácsony közeledtét, azért az elhivatott baranyai vállalkozások és a megyei szakgimnáziumok a kamara által szervezett idei utolsó pályaorientációs napon is érdekes és izgalmas programmal készültek a pécsi Illyés Gyula Általános Iskola felső tagozatos tanulói számára.

Cél a helyközi közlekedés optimalizálása

2017. december 5.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatja a helyközi közlekedés fejlődését, a munkavállalók munkába járását, ezáltal a vállalkozások munkaerőellátottságát.

Megjelent a szakmaszerkezeti döntés a 2018/19-es tanévre

2017. november 30.

Milyen szakképesítéseket indíthatnak a szakképző iskolák Baranyában? Melyik szakmákat lehet tanulmányi ösztöndíjjal tanulni?

Baranyai tanulók sikere Székesfehérváron

2017. november 28.

A hétvégén tartott székesfehérvári Árpád-Kupa országos fodrász- és kozmetikusversenyen baranyai tanulók is képviseltették magukat.

Legyen szakmai támogatója a jövő Európa-bajnokának!

2017. november 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felhívást tesz közzé gazdálkodó szervezetek, társadalmi szervezetek, oktatási- és képzőintézmények számára a EuroSkills Budapest 2018 Európa-bajnokságon induló fiatal magyar szakemberek szakmai támogatására, a versenyzők felkészítésére és kiválasztására.

Indulj a jó irányba! A kamara pályaorientációs tevékenysége

2017. november 8.

A Baranya megyei vállalkozások fejlődésének, növekedésének mára egyik legfőbb akadályává a megfelelő munkaerő hiánya vált. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a problémát komplexen kezeli a pályaorientációtól a szakképzésen, a duális felsőoktatási képzésen át az alkalmas munkaerő kiválasztásában történő együttműködésig.

Egy tanulmányi kirándulás margójára

2017. december 14.

Kamaránk önkéntes tagja, a Mig-Tig Kft. tanulmányi kirándulást szervezett tanulóinak munkájuk elismeréseként.

„Elektro karácsony” a Zipernowskyban

2017. december 8.

A Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziuma „iskolakóstolgató” programokat szervez a nyolcadik évfolyamos diákok számára, melynek következő eseménye az „Elektro karácsony”.

Üzem- és gyárlátogatások: munkaerő-piaci ismeretek első kézből

2017. december 6.

A gazdaság fejlődésének egyik fontos feltétele a gazdaság igényeinek megfelelő munkaerő-utánpótlás kinevelése. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara évek óta aktív szerepet vállal a pályaorientáció elősegítésében, melynek egyik meghatározó eleme az üzemlátogatásokon történő ismeretátadás, élménynyújtás.

Tapasztalatcsere - A múlt és a jövő találkozása

2017. december 1.

Honnan indultak a „senior” vállalkozók és honnan indul egy fiatal vállalkozó? Milyen lehetőségek voltak akkor és mi van most? Mi volt a „mi időnkben” és mivel kell ma megküzdenie egy fiatal vállalkozónak? Mi változott 30-40 év alatt?

A fiatalok jövőjéért, a jövő szakembereiért

2017. november 29.

A pályaorientációs munka egyik legnehezebb feladata, hogy hogyan lehet a diákok számára a legtöbb információt, ismeretet, tudást a számukra legérdekesebb módon, interaktív módszerekkel átadni.

Tovább, tovább, tovább! Hovatovább?

2017. november 27.

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban 2017. november 23-án megtartott egész napos rendezvényen a megye végzős, illetve végzés előtt álló középiskolás diákjait várták a szervezők. A megnyitót követően a nagyszámú érdeklődő a díszteremben előadásokat hallgathatott meg a pályaorientációról, az érettségi utáni szakképzési és felsőoktatási továbbtanulási lehetőségekről, irányokról, képzési formákról és típusokról, a pontszámításról, a felvétel folyamatáról, valamint a munkaerőpiaci igényekről. Ugyanitt délután egyetemi prezentációkra került sor.