Üdvözöljük a

Befejeződtek az írásbeli elődöntők | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Befejeződtek az írásbeli elődöntők

Szerző: Bonyár Marietta | 2017. január 18.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2017. január 3. és 19. között lezajlottak az SZKTV és OSZTV versenyek írásbeli elődöntői. Az immár 10. alkalommal megrendezett szakmai versenyekre ebben a tanévben, országosan több mint 5700 tanuló jelentkezett, 41 szakmában.

A Baranya megyei tanulók lelkesedése idén sem csökkent, több mint 300 diák regisztrált a versenyekre a megye 15 iskolájából 27 szakmában. Legtöbben a vendéglátós szakmában jelentkeztek, amit a gépipari és kereskedelmi szakmák követnek.

 

A verseny népszerűségének egyik oka talán az is, hogy amelyik versenyző jól teljesít, felmentést kaphat a szakmai vizsga egy része vagy egésze alól. Az írásbelik eredményét és a továbbjutott tanulók névsorát előreláthatólag február 10. után teszi közzé az MKIK a versenyek hivatalos honlapján, a www.szakmasztar.hu oldalon.

 

A legfelkészültebb diákok további válogatóversenyeken kerülnek kiválasztásra. A versenyek országos döntője, hasonlóan a korábbi évekhez, a Szakma Sztár Fesztivál keretében kerül megrendezésre 2017. április 24-26. között.