Üdvözöljük a

Pécsi sört kínált a Radnótis gyakorlócég | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pécsi sört kínált a Radnótis gyakorlócég

Szerző: Piacsek László | 2014. június 10.

Persze csak alkoholmentest és persze sok különböző - citromos, epres, mentás, stracciatellás, mézes és még sok más - ízben.

Ahogy hatodik éve minden tavasszal, a Pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola tanulói most is átvágtak az Alpokon, mint Attila hun seregei, és hódítottak is: ötletességgel, udvarias és nyitott kommunikációval.

 

A szakközépiskola jelenleg három külhoni kapcsolattal rendelkezik. Ezek alapján tanulóik Nagyváradra, Villafranca di Veronába és Zágrábba járnak évi egyszeri alkalommal, az ottani üzleti iskolák által szervezett vásárokra. Villafranca egy Veronához közeli kisváros, gazdasági ismeretet oktató intézménye a Carlo Anti Középiskola egyben Veneto Tartomány Simucentere, vagyis a szimulált vállalkozásokat összefogó intézményének központja.

 

A Simucenter egész Olaszországot behálózza és nem csupán az üzleti, turisztikai képzéssel foglalkozó középiskoláknak kínál szakmai segítséget: bármely középiskola regisztrálhatja honlapjukon gyakorló cégét. Ezek a cégek egymással is kapcsolatba léphetnek és kereskedést folytathatnak.

 

A Pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola diákjai számára a külföldi vásárokon való részvétel egy felkészülési folyamat fontos része, hiszen a 11. évfolyam tanulói első lépésként részt vesznek egy üzleti prezentációs versenyen, ahol gyakorló cégük termékeit, üzleti tervét, dolgozóit mutatják be, ami alapján eldől, részt vehetnek-e a következő tanévi iskolai vásáron. Egy-egy cég tagjai nagyon sokat dolgoznak azért, hogy a gazdasági és szervezeti alapok, tervek reálisak legyenek. Az itthoni vásár a saját környezetben való bemutatkozás, tárgyalás lehetőségeit teremti meg, a külföldi vásárokon pedig a más nemzetekkel való hatékony üzleti kommunikációt próbálhatják ki a diákok.

 

A World Cup Beer Ltd. tagjai tízen voltak, két kísérő tanár, Rigó Adrienn és Gilbertné Pető Éva segítette őket. Ötletesen berendezett standjuknál folyamatosan érdeklődtek, kóstolgattak a szemlélődő diákok, felnőttek. Első reakciójuk a meglepődés volt, hogy itt most angolul kell kommunikálni, de végül szót értettek. Megint bebizonyosodott két alapigazság: használható nyelvtudás híján számtalan lehetőségtől zárjuk el magunkat, a bátor, találékony emberek eredményessége idegen nyelvi környezetben hatványozottan nagyobb. Nyelvgyakorlásra a kereskedés mellett a fogadó diákok otthonában is ideális lehetőség nyílt.

 

A stand berendezésében és a sörgyártás megismerésében segítségükre volt a Pécsi Sörfözde Zrt., amelynek gasztro-fejlesztési vezetője, Vert József különféle sörgyártást bemutató anyagokat és a kínáláshoz szükséges poharakat, alátéteket és alkoholmentes sört bocsájtott a rendelkezésükre.

 

A cserekapcsolatok másik fontos jellemzője a kulturális értékekkel való megismerkedés. Utazásuk során a tanulók eljutottak Velencébe, Veronába, a Garda-tóhoz és Triesztbe is.

 

Forrás: Gilbertné Pető Éva - Pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola