Üdvözöljük a

Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek

Szerző: Bonyár Marietta

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen az MKIK-nak gondozásra átadott szakképesítésekben a nappali tagozaton végzős tanulók számára 2008. évtől minden évben megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai tanulmányi Versenyt.

A verseny egyik kiemelt feladata és célkitűzése, hogy a fizikai szakmák társadalmi presztízsét és vonzerejét emelje a pályaválasztó fiatalok és a társadalom szélesebb köreiben. Azok a fiatalok, akik vállalják a versenyen a megmérettetést és a versenyzéssel járó kihívásokat reflektorfénybe kerülnek és példamutatásukkal fontos szerepet töltenek be a szakmák elismertségének és megbecsülésének növelésében. A verseny vonzása megnőtt, amit jelez a versenyzőszám növekedése és a verseny iránti fokozott érdeklődés is. A nyertesek is felértékelődnek a munkaerőpiacon, a legjobbaknak sok esetben munkalehetőséget kínálnak a versenyt egyébként támogató vállalatok.

 

Az országos szakmai versenyekkel kapcsolatos minden információ (időpontok, korábbi évek feladatai, megoldások, stb.) megtalálható a verseny hivatalos honlapján, a www.szakmasztar.hu weboldalon.